perjantai 26. elokuuta 2016

Syksyä kohti

Juhlimme kokouksen lomassa jäsenemme 50-vuotisjuhlia. Ajatuksenani oli käyttää koristeluun mustikanvarpuja, mutta syksy hiipii salakavalasti sen verran päälle, että ne olivatkin jo rumasti ruskistuneet. Siispä laitoin mustikkakakkuun suvereenisti puolukanvarpuja! 

Vaaleassa peruspohjassa siis mustikka- ja vaniljatäytteet, kuorrutus kermalla. 



Äitin rinsessa ruttunen 12 w

Meidän neitin 12-vuotissynttäreille halusin tehdä pienen kakkubuffetin. Kuorrutusten suhteen halusin mennä toisaalta helpon mutta kuitenkin näyttävän linjan kautta ja halusin kakuista kuorrutusten suhteen tavallaan samaa sarjaa eli tuollaista "keskeneräistä" naku-/ seminakutyyliä. 

Tämä drip it-  kakku oli vadelma-valkosuklaatäytteinen, pohjana täyteläinen suklaakakku. Kuorrutus kreemiä jossa päällä suklaaganache. 



"Säästellen" kreemillä kuorrutettu kakku piti sisällään mustikka- ja vaniljatäytteet vaaleassa peruspohjassa. 



Kermakuorrutteinen nakukakku oli sankarin toiveesta perusmansikkakakku eli välissä mansikkaviipaleet ja kermavaahto (tosin sen alle sivelin lisäksi lemon curdia). 




Pieni mansikkakakku


Eräisiin synttärijuhliin toivottiin perusmansikkakakkua. Kakku oli n. 15 hengelle. Tästä kakusta opin, että kannattaa aina mainita erikseen koristeiden syötävyys vaikka se tuntuisi kuinka päivänselvältä hyvänsä... Kuulin nimittäin jälkeenpäin, että vieraat olivat syöneet nuo harsokukatkin!! :D