torstai 29. syyskuuta 2022

Oreo-juustokakku

 



OREOJUUSTOKAKKU


Pohja

1 1/4 pkt (á 264 g ) Oreo-keksejä 

n. 3 rkl maitoa

Täyte

4 dl vispikermaa

3 rkl vaniljakreemijauhetta

2 tl vaniljasokeria

n. ½ dl sirosokeria

200 g vaniljatuorejuustoa

200 g vaniljarahkaa

2 dl paksua vaniljakastiketta (Valio)

2 rkl sitruunamehua

4 liivatelehteä

3/4 pkt (á 264 g) oreo-keksejä 

Koristeluun keksejä, karkkeja, sokerihelmiä yms. 

Murskaa keksit täytteineen esim. muovipussissa kaulimella painellen. Lisää maitoa sen verran, että keksimuru sitoutuu yhtenäiseksi. Laita irtopohjavuoan (halk. n. 22 cm) reunuksen sisäpinnalle reunakalvo tai leivinpaperi, käytä esimerkiksi vuokasprayta "liimana". Mikäli käytät reunakalvoa, voitele myös se ja jauhota tomusokerilla. Näin kalvo irtoaa helposti ja kakkuun tulee kaunis, tasainen reuna. Painele keksimuru vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. 

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Valmista täyte vatkaamalla kerma, vaniljakreemijauhe, vaniljasokeri ja sokeri vaahdoksi. Lisää notkistettu tuorejuusto, vaniljarahka sekä vaniljakastike. Kuumenna sitruunamehu ja sulata pehmenneet liivatelehdet mehuun. Anna jäähtyä hetki ja kaada sitten ohuena nauhana koko ajan sekoittaen massaan. Murskaa keksit veitsellä karkeaksi rouheeksi. Kääntele keksimurut täytteen joukkoon varovasti. Levitä massa pohjan päälle, kopauta vuokaa pari kertaa pöytää vasten, jotta massa tasoittuu tiiviisti. Tasoita pinta ja pingota tuorekelmu vuoan reunojen varaan (älä anna sen koskettaa kakun pintaa). Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Koristele esimerkiksi kekseillä, karkeilla ja sokerihelmillä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Jouluiset pípari-kinuskimacaronit

  Ystäväni pyysi minua opettamaan macaron-leivosten tekoa hänelle ja täytteitä miettiessämme kysyi lempitäytettäni. En osannut sitä silloin ...