perjantai 7. kesäkuuta 2019

Alkukesän kakkuja

Heipä hei!

Huh hellettä, välillä pitää siirtyä jo varjoon ja ehtii vaikka koneen ääreen päivittämään viimeisimmät kakkurintaman kuulumiset. 

Tämä alla oleva hempeä heppakakku syntyi yhteistyössä 12-vuotiaan päivänsankarin kanssa; hän toivoi keväällä tekemäni ristiäiskakun tyylistä kakkua heppakoristeella, mutta koska hän on itse niin kovin taitava käsistään, ehdotin josko hän tekisi koristeen itse. Ja noin hieno siitä syntyi! Kakussa oli vaalea pohja, vadelma- ja valkosuklaatäytteet, kermakuorrutus sekä valumat vaahtokarkkiganachea. 


Seuraavaan valmistujaiskakkuun oli toiveena vain "jokin muu kuin perinteinen mansikkakakku" sekä lisäksi toivottiin valumakoristelua. Täytyy kyllä myöntää, että päässä löi ihan tyhjää koristelun suhteen ja lopputulos syntyi tekemällä, ei suunnittelemalla kuten yleensä. Kakussa vaaleassa pohjassa hedelmäinen täyte sekä kermakuorrutus ja kinuskivalumat. 6-vuotiaan pojan synttärikakkuun toivottiin Aku Ankka-koristetta. Ajan (ja taidon)puutteen vuoksi en uskaltanut luvata 3D-hahmoa, joten Aku toteutettiin tomuvärein maalaamalla sokerimassalevylle.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Jouluiset pípari-kinuskimacaronit

  Ystäväni pyysi minua opettamaan macaron-leivosten tekoa hänelle ja täytteitä miettiessämme kysyi lempitäytettäni. En osannut sitä silloin ...