Tein joku aika sitten todella herkullista suklaa-kinuskipiirakkaa ja halusin kokeilla sen myös kakkuversiona. Lisäsin makumaailmaan kuitenkin banaania ja vaikka en normaalisti välitä siitä kakun välissä, tähän se sopii täydellisesti! Kaiken kruunaa vielä suolakinuski ja herkullisen täyteläinen kindermousse. Aivan järisyttävän hyvää vaikkapa pääsiäisen kahvipöytään!
KAKKUPOHJA
225 g tummaa suklaata
180 g voita
200 g (2,25 dl) sirosokeria
6 isoa kananmunaa
250 g (4 dl) vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
300 g (1 1/2 prk) Valion kinuskikreemiä
KINUSKI
55 g sirosokeria
30 g vettä
20 g voita
60 g kuohukermaa
ripaus sormisuolaa
VANILJATÄYTE
3 dl kuohukermaa
1 1/2 dl sirosokeria
3 kananmunaa
3 rkl maissitärkkelystä
1 vaniljatanko
25 g voita
200g vaniljarahkaa
2 rkl vaniljakreemijauhetta
KINDERMOUSSE
2 dl vispikermaa
sokeria maun mukaan (vajaa 1/2 dl)
2 tl vaniljasokeria
150 g ranskankermaa
8 kpl Kinder maxi-patukkaa (n.170 g)
2 rkl vaniljakreemijauhetta
LISÄKSI
n. 1/2 banaani
sitruunamehua
kaakaojuomaa
KUORRUTUS
2 dl vispikermaa
n. 100g Kinderiä
sokeria maun mukaan
Valmista kakkupohja ja kinuski edellisenä päivänä.
Kakkupohjan valmistus:
laita uuni lämpenemään 160 asteeseen. Voitele ja jauhota 20 senttiä halkaisijaltaan oleva kakkuvuoka. Jos käytät kiinteäpohjaista vuokaa, leikkaa pohjalle leivinpaperi. Sulata voi ja pilkottu suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt voi-suklaaseos vaahdon joukkoon, kääntele varovasti sekaisin. Lisää jauhoseos siivilän läpi, kääntele taas varovasti sekaisin. Lisää vielä kinuskikreemi ja kääntele sekaisin. Kaada taikina vuokaan, paista uunin alatasolla n. 75 minuuttia. Tarvittaessa peitä kakku leivinpaperilla noin tunnin kohdalla; pinta näyttää kypsältä, mutta ainakin minun uunilla keskusta oli vielä hieman raakaa.
Kinuskin valmistus:
Laita sokeri ja vesi kattilaan. Anna kiehua hiljalleen sekoittamatta, kunnes seos muuttuu paahteisen ruskeaksi. Lisää sitten kuutioitu voi, sekoita voimakkaasti. Lisää kerma ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Keitä vielä muutama minuutti. Lisää sitten sormisuola ja laita kinuski lasipurkkiin jäähtymään. Siirrä jääkaappiin yön yli.
Vaniljatäytteen valmistus:
Laita kattilaan kerma, sokeri, munat, maissitärkkelys ja vaniljatangon siemenet. Keitä hiljalleen koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee ja pulpahtaa muutaman kerran. Lisää kuutioitu voi, sekoita tasaiseksi. Jäähdytä. Lisää jäähtyneen kiisselin joukkoon vaniljarahka ja siivilöi sekaan myös vaniljakreemijauhe. Sekoita tasaiseksi.
Kindermoussen valmistus:
Sulata kinderit mikrossa, anna jäähtyä. Kääntele ranskankerma ja suklaasula keskenään sekaisin. Vatkaa kerma, vaniljasokeri ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää puolet kermavaahdosta ranskankerma-suklaaseoksen joukkoon, kääntele sekaisin. Lisää sitten loppu kermavaahto sekä vaniljakreemijauhe ja kääntele massa sekaisin.
Kakun kokoaminen:
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kokoa kakku vuokaan tai käytä apuna reunakalvoa. Kostutu alin pohja kaakaojuomalla. Lisää päälle kindermousse. Nosta päälle seuraava kakkupohja, kostuta se samoin. Leikkaa banaanista siivuja ja asettele ne pohjan päälle. Sivele viipaleet sitruunamehulla. Valuta päälle kinuskia ja lisää sen jälkeen vaniljatäyte. Nosta vielä viimeinen kakkupohja päälle ja kostuta sekin. Peitä kakku tuorekelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Kuorrutusta varten sulata kinderit mikrossa ja anna jäähtyä. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää kindersula joukkoon, kääntele tasaiseksi. Levitä kuorrute kakun päälle ja koristele esimerkiksi pääsiäismunilla ja -karkeilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos viestistäsi!