Syksyyn (varsinkin syksyyn, voihan tätä toki muulloinkin syödä) kuuluu ehdottomasti porkkanakakku! Vai mitä mieltä olet?
Minun porkkanakakkuni on kuorrutettu tuorejuuston, sulatejuuston, voin ja tomusokerin yhdistelmällä. Juuri tuo sulatejuusto tuo tähän mielestäni sen viimeisen silauksen ja kuorrute on niin järjettömän hyvää, että sitä voisi syödä pelkästäänkin 😁
Kakku on toki hyvää myös sellaisenaan, mutta minä täytin tämän täytekakun tapaan. Täytteeksi laitoin pähkinäkrokanttia, kinuskia ja appelsiini-valkosuklaamoussea - taivaallisen hyvää!
PORKKANAKAKKU
Kakkutaikina
3 dl tummaa ruokokidesokeria
3 kananmunaa
3 dl auringonkukkaöljyä
4, 5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl inkivääriä
0,5 tl suolaa
0,25 tl vanilja-aromia
ripaus kardemummaa
300 g poirkkanaraastetta
(100 g saksanpähki- / hasselpähkinärouhetta)
Kuorrute
125 g tuorejuustoa
125 g sulatejuustoa
100 g voita
6 dl tomusokeria
Valmista kakkutaikina vatkaamalla sokeri, kananmunat ja öljy kevyesti sekaisin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sitten vähän kerrallaan siivilän läpi muna-öljyseokseen. Lisää vanilja-aromi. Kuori porkkanat ja raaste ne raastimen pienimmällä /hienoimmalla terällä, näin saat mehevimmän lopputuloksen. Lisää raaste taikinaan. Rouhi pähkinät ja lisää taikinaan.
Voitele ja jauhota kaksi halkaisijaltaan 20 cm vuokaa tai 1 halkaisijaltaan 24 cm vuoka. Jaa taikina vuokiin ja paista 175 asteessa n. 25 min keskitasolla. Jos paistat taikinan yhdessä isommassa vuoassa, on paistoaika huomattavasti pidempi.
Kumoa kakku hieman jäähtyneenä vuoasta ja anna jäähtyä kunnolla. Valmista kuorrute vatkaamalla voi ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sitten tuorejuusto ja sulatejuusto ja vatkaa kuorrute kuohkeaksi. Levitä rennosti kakun päälle ja reunoille. Koristele esim. kokonaisilla pähkinöillä, pähkinärouheella ja pursotuksin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos viestistäsi!