torstai 16. syyskuuta 2021

Valkosuklaa-mustikkapiirakka

Mustikka ja valkosuklaa, nam miten herkkua! Tässä piirakassa yhdistyy mustikoiden intensiivinen maku ja valkosuklaan makea lempeys eikä valmistuskaan ole vaikeaa. Olisiko tässä sinun päiväkahvin herkkupala?

 


 


MUSTIKKA-VALKOSUKLAAPIIRAKKA

4  munaa

2 dl erikoishienoa sokeria

4 dl vehnäjauhoja

1 dl kaurahiutaleita

2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

½ rkl kardemummaa

2 dl löysää vaniljakastiketta tai kermaa

100 g vaniljarahkaa (osan voi korvata tuorejuustolla)

1,25 dl sulatettua voita

200 g mustikoita

½ rkl perunajauhoja

150 g valkosuklaata 


Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vaniljakastike (tai kerma) rahkan joukkoon, sekoita tasaiseksi. Lisää jauhot, sulatettu ja jäähtynyt voi sekä vaniljakastike-rahkaseos munavaahtoon ja sekoita nopeasti sekaisin. Lisää perunajauhoissa pyöritellyt mustikat. Kääntele vain varovasti, jotta mustikat eivät rikkoonnu ja värjää taikinaa kokonaan. Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipellille ja tasoita pinta. Paista 175 asteessa n. 20-25 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä. Levitä raastettu valkosuklaa piirakan päälle heti, kun otat sen uunista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Jouluiset pípari-kinuskimacaronit

  Ystäväni pyysi minua opettamaan macaron-leivosten tekoa hänelle ja täytteitä miettiessämme kysyi lempitäytettäni. En osannut sitä silloin ...