perjantai 29. huhtikuuta 2022

Appelsiinikääretorttu

 Hupsis, blogin puoli jää taas täysin unholaan 😇 Tämän raikkaan appelsiinisen kääretortun tein pääsiäiseksi. Tummalla kaakaolla maustettu kääretorttupohja saa seurakseen appelsiinia ja mandariinia. Koristelussa voi käyttää sesongista riippuen karkkeja, marjoja, kermaa, strösseleitä - lähes mitä vain! 


APPELSIINIKÄÄRETORTTU

Pohja

230 g kananmunia (4 isoa munaa)

160 g erikoishienoa sokeria (n. 1,8 dl)

160 g perunajauhoa (vähän reilu 2 dl)

2 rkl tummaa kaakaota


Täyte

2 dl vispikermaa

1,5 rkl vaniljakreemijauhetta

200g appelsiinituorejuustoa

Lisäksi

n. 200 g säilykemandariineja


Valmistus: 

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauhot ja kaakao keskenään, lisää siivilän läpi taikinaan. Sekoita varovasti käännellen, vältä kovaa vatkaamista ettei vaahto laske. 

Levitä taikina tasaisesti leivinpaperoidulle uunipellille (vinkki; jos voitelet leivinpaperin kevyesti voilla, pohjan irrottaminen on todella helppoa). Paista 225 asteessa n. 7-10 minuuttia, kunnes pohja alkaa irrota leivinpaperin reunoista. 

Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille heti uunista oton jälkeen. Laita pohjan päälle toinen leivinpaperi ja kääri rullalle heti kuumana, näin tortun pinta ei repeile. Jäähdytä rullalla. 

Valmista täyte vatkaamalla vaniljakreemijauheella maustettu kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja lisää joukkoon, vatkaa sekaisin. 

Valuta mandariinit siivilässä ja soseuta kevyesti haarukalla painellen. Rullaa torttulevy auki, levitä mandariinimurska sen päälle. Lisää täyte ja levitä tasaiseksi. Rullaa leivinpaperin avulla tiukaksi rullaksi - ole tarkka aloituksen kanssa, että saat sen lähtemään napakalle rullalle. 

Koristele mielesi mukaan. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Jouluiset pípari-kinuskimacaronit

  Ystäväni pyysi minua opettamaan macaron-leivosten tekoa hänelle ja täytteitä miettiessämme kysyi lempitäytettäni. En osannut sitä silloin ...