tiistai 19. helmikuuta 2013

Suklaa-pähkinäkakku

SUKLAA-PÄHKINÄKAKKU

200 g keksejä, esim. digestive 
50 g voita 
200 g tummaa suklaata
1 dl sokeria
400 g maitorahkaa
3 liivatelehteä
½ dl kylmää kahvia
4 dl vispi-tai kuohukermaa
2 tl rommiaromia (laitoin vanilja-aromia n. 1 tl)
50 g hasselpähkinärouhetta

- Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille leivinpaperista sopivat palaset ( tai käytä reunoilla reunakalvoja). 
- Murenna keksit, sekoita murujen joukkoon sulatettu voi. Painele seos tasaisesti vuoan pohjalle. Laita vuoka odottamaan jääkaappiin. 
- Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin viisi minuuttia. Lisää sen jälkeen liivatteet kuumennettuun kahviin. 
- Sekoita maitorahka ja sokeri. Sulata suklaa ja sekoita sulanut suklaa välittömästi sähkövatkaimella rahka-sokeriseokseen. Lisää seokseen myös hieman jäähtynyt liivate-kahviliuos ja rommi/vanilja-aromi. Sekoita tasaiseksi. 
- Vaahdota kerma ja lisää se varovasti nostellen rahkaseokseen. Kaada seos keksipohjan päälle ja tasoita pinta.
- Anna kakun hyytyä vuoassaan jääkaapissa vähintään neljä tuntia tai yön yli. Irrota kakku vuoasta ja poista suojapaperit. Koristele kakku esim. pähkinärouheella ja suklaakastikkeella tai sulatetulla suklaalla. Tarjoa esim. vadelmamelban kanssa. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Jouluiset pípari-kinuskimacaronit

  Ystäväni pyysi minua opettamaan macaron-leivosten tekoa hänelle ja täytteitä miettiessämme kysyi lempitäytettäni. En osannut sitä silloin ...