SUKLAA-PÄHKINÄKAKKU
200 g keksejä, esim. digestive
50 g voita
200 g tummaa suklaata
1 dl sokeria
400 g maitorahkaa
3 liivatelehteä
½ dl kylmää kahvia
4 dl vispi-tai kuohukermaa
2 tl rommiaromia (laitoin vanilja-aromia n. 1 tl)
50 g hasselpähkinärouhetta
- Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille leivinpaperista sopivat palaset ( tai käytä reunoilla reunakalvoja).
- Murenna keksit, sekoita murujen joukkoon sulatettu voi. Painele seos tasaisesti vuoan pohjalle. Laita vuoka odottamaan jääkaappiin.
- Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin viisi minuuttia. Lisää sen jälkeen liivatteet kuumennettuun kahviin.
- Sekoita maitorahka ja sokeri. Sulata suklaa ja sekoita sulanut suklaa välittömästi sähkövatkaimella rahka-sokeriseokseen. Lisää seokseen myös hieman jäähtynyt liivate-kahviliuos ja rommi/vanilja-aromi. Sekoita tasaiseksi.
- Vaahdota kerma ja lisää se varovasti nostellen rahkaseokseen. Kaada seos keksipohjan päälle ja tasoita pinta.
- Anna kakun hyytyä vuoassaan jääkaapissa vähintään neljä tuntia tai yön yli. Irrota kakku vuoasta ja poista suojapaperit. Koristele kakku esim. pähkinärouheella ja suklaakastikkeella tai sulatetulla suklaalla. Tarjoa esim. vadelmamelban kanssa.
Hei! Tervetuloa blogiini! Täältä löydät itseoppineen kotileipurin kakkuja ja leivonnaisia, satunnaisesti myös muita kädentöitä. Tervetuloa mukaan! Liity seuraani myös instagramissa mrshiekkakakku.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Jouluiset pípari-kinuskimacaronit
Ystäväni pyysi minua opettamaan macaron-leivosten tekoa hänelle ja täytteitä miettiessämme kysyi lempitäytettäni. En osannut sitä silloin ...
-
Ristiäiskakku viime viikonlopulta. Äidillä oli selkeät toiveet, joiden pohjalta toteutin kakun. Eristeenä marenkivoikreemi ja valumat vaahto...
-
Ristiäisiin toivottiin perinteistä kermakakkua ruusopursotuksin sekä sen rinnalle vadelmajuustokakku.
-
Onnin ja Tiituksen ristiäisten makeat kakut julkaisinkin jo aiemmin, mutta sain tehdä juhliin myös suolaiset kakut. Toisen kakun täytteisii...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos viestistäsi!