tiistai 19. helmikuuta 2013

Tuulihatturulla


 
                                          TUULIHATTURULLA

125 g voita
2 dl vehnäjauhoja
5 dl vettä
3 munaa
½ tl leivinjauhetta
2-3 rkl silputtua persiljaa

Täyte:

100 g tuorejuustoa, maustamaton
200-300 g ohuen ohutta pippurista naudanpaistia
ripaus pippuria
sinappia
paprikaa
1-2 dl kuohukermaa


Sulata rasva kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää vesi ja sekoita kunnes seos on tasaista ja kiehahtaa. Anna jäähtyä n. 5 minuuttia. Vatkaa seokseen yksitellen kananmunat. Lisää leivinjauhe ja persiljasilppu. Levitä seos tasaisesti leivinpaperille pellille ja paista 225 asteessa keskitasolla n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä pari minuuttia ja kumoa varovasti leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.

Sekoita tuorejuuston sekaan pieneksi silputtu leikkele, mausteet sekä vatkattu kerma. Levitä pohjan päälle ja kääri leivinpaperin avulla tiukalle rullalle. Anna maustua ja vetäytyä jääkaapissa leivinpaperiin ja folioon/muovipussiin käärittynä tarjoiluhetkeen saakka. 

Vinkki: onnistuu myös gluteenittomista jauhoista! Voit tehdä rullan 1-2 päivää ennen tarjoamista.

1 kommentti:

  1. Tuulihatturullaa olisi tarkoitus jossakin vaiheessa kokeilla... Blogissani on jotain sinulle :)

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!

Jouluiset pípari-kinuskimacaronit

  Ystäväni pyysi minua opettamaan macaron-leivosten tekoa hänelle ja täytteitä miettiessämme kysyi lempitäytettäni. En osannut sitä silloin ...