maanantai 9. toukokuuta 2022

Banaanimutakakku suolapähkinöillä

 


Voi nam, mikä herkku tämä onkaan! Makean ja suolaisen liitto toimii täydellisesti tässä tahmean mehevässä mutakakussa ja banaani antaa kivan vivahteen perinteiselle mutakakulle. Lisäksi kakku on äärimmäisen helppo tehdä, ainoastaan jähmettäminen vaatii hiukan aikaa. 


BANAANIMUTAKAKKU 

200 g voita

200 g tummaa suklaata

4 kananmunaa

2 dl sokeria (halutessasi oikein syvän maun, voit käyttää tummaa sokeria, esim. fariinisokeria)

2 tl vaniljasokeria

3 dl vehnäjauhoja

ripaus suolaa

1 pieni banaani (n.70 g sosetta)

reilu 1 dl suolapähkinöitä /suolattuja cashew-pähkinöitä


Tarjoiluun

2 dl vispikermaa 

(suola)kinuskikastiketta


Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sulata voi ja suklaa. Voitele 22 senttinen irtopohjavuoka. Soseuta banaani ja rouhi pähkinät pienemmiksi (saa jäädä ihan reilusti purtavan kokoista rouhetta). 

Vatkaa munat ja sokerit kevyeksi vaahdoksi, lisää joukkoon jäähtyneet voisula ja suklaa. Lisää jauhot ja suola, sekoita kevyesti tasaiseksi. Lisää banaanisose ja pähkinärouhe käännellen joukkoon. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunin alatasolla noin 14-15 minuuttia. Kakku hytisee vielä reilusti, mutta pintaan on kuitenkin muodostunut jo selvä kuori, jota voi koskettaa kevyesti sormella. 

Jäähdytä kakku ja siirrä useammaksi tunniksi / yön yli jähmettymään jääkaappiin. 

Irrota hyytynyt kakku vuoasta, käytä veistä apuna reunojen irrottamisessa. Vatkaa kerma kevyesti vaahdoksi ja nostele kakun päälle. Viimeistele kinuskikastikkeella (ja suklaarouheella/pähkinärouheella). 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Jouluiset pípari-kinuskimacaronit

  Ystäväni pyysi minua opettamaan macaron-leivosten tekoa hänelle ja täytteitä miettiessämme kysyi lempitäytettäni. En osannut sitä silloin ...