maanantai 23. toukokuuta 2022

Tomaatti-basilikamuffinit

 Sain olla mukana Iltalehden erikoislehti Pippurin kesänumerossa. Artikkelia varten tein nämä helpot mutta maistuvat tomaatti-basilikamuffinit. Muffinit ovat mainiota pikkusuolaista juhlapöytään ja mikä parasta, voit helpottaa juhlakiireitä tekemällä ne etukäteen pakastimeen (ilman kuorrutusta). 




TOMAATTI-BASILIKAMUFFINIT

24 minimuffinia


2,5 dl vehnäjauhoja

1,5 dl rouheisia sämpyläjauhoja

0, 5 tl leivinjauhetta

0, 5 tl ruokasoodaa

1 tl suolaa

1 tl valkosipulijauhetta

0,5 tl mustapippurirouhetta

75 g voita sulatettuna

200 g kermaviiliä

vajaa 1 tl valkoviinietikkaa

2 kananmunaa

80 g kesäkurpitsaa (2 dl väljästi mitattuna)

0, 5 dl hienonnettua basilikaa

250 g kirsikkatomaatteja


KUORRUTUS

200 g salaattijuustokuutioita ("feta")

100- 120 g turkkilaista jogurttia

n. 2 tl sitruunamehua

ripaus mustapippuria


Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita jauhot, leivinjauhe, sooda, suola, valkosipulijauhe ja mustapippuri keskenään. Lisää sulatettu voi, etikka, kermaviili ja kananmunat. Sekoita. Raasta kesäkurpitsa hienolla terällä ja purista siitä ylimääräinen neste pois. Pilko kirsikkatomaatit koosta riippuen neljään tai useampaan osaan. Hienonna basilika. Lisää nämä taikinaan, sekoita nopeasti sekaisin. Jaa täyte voidellun minimuffinivuoan koloihin. Paista n. 20-25 minuuttia, peitä tarvittaessa paiston loppupuolella leivinpaperilla. Kokeile kypsyys tikulla. 

Valmista kuorrute vatkaamalla murennettu, hienonnettu juusto ja muut ainekset kuohkeaksi vaahdoksi. Pursota jäähtyneiden muffinien päälle ja koristele esimerkiksi basilikan lehdellä. Kuorrutteen voit valmistaa jo edellisenä päivänä valmiiksi, sen maku tekeytyy jääkaapissa levätessä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Hempeä ristiäiskakku

Vaaleat pohjat, mansikkaviipaleet ja vaniljamousse. Nimilaatan pakkasin erilleen mukaan, jotta nimisalaisuus säilyi kastetilaisuuteen saakka...