Sain olla mukana Iltalehden erikoislehti Pippurin kesänumerossa. Artikkelia varten tein nämä helpot mutta maistuvat tomaatti-basilikamuffinit. Muffinit ovat mainiota pikkusuolaista juhlapöytään ja mikä parasta, voit helpottaa juhlakiireitä tekemällä ne etukäteen pakastimeen (ilman kuorrutusta).
TOMAATTI-BASILIKAMUFFINIT
24 minimuffinia
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl rouheisia sämpyläjauhoja
0, 5 tl leivinjauhetta
0, 5 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
1 tl valkosipulijauhetta
0,5 tl mustapippurirouhetta
75 g voita sulatettuna
200 g kermaviiliä
vajaa 1 tl valkoviinietikkaa
2 kananmunaa
80 g kesäkurpitsaa (2 dl väljästi mitattuna)
0, 5 dl hienonnettua basilikaa
250 g kirsikkatomaatteja
KUORRUTUS
200 g salaattijuustokuutioita ("feta")
100- 120 g turkkilaista jogurttia
n. 2 tl sitruunamehua
ripaus mustapippuria
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita jauhot, leivinjauhe, sooda, suola, valkosipulijauhe ja mustapippuri keskenään. Lisää sulatettu voi, etikka, kermaviili ja kananmunat. Sekoita. Raasta kesäkurpitsa hienolla terällä ja purista siitä ylimääräinen neste pois. Pilko kirsikkatomaatit koosta riippuen neljään tai useampaan osaan. Hienonna basilika. Lisää nämä taikinaan, sekoita nopeasti sekaisin. Jaa täyte voidellun minimuffinivuoan koloihin. Paista n. 20-25 minuuttia, peitä tarvittaessa paiston loppupuolella leivinpaperilla. Kokeile kypsyys tikulla.
Valmista kuorrute vatkaamalla murennettu, hienonnettu juusto ja muut ainekset kuohkeaksi vaahdoksi. Pursota jäähtyneiden muffinien päälle ja koristele esimerkiksi basilikan lehdellä. Kuorrutteen voit valmistaa jo edellisenä päivänä valmiiksi, sen maku tekeytyy jääkaapissa levätessä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos viestistäsi!