tiistai 28. kesäkuuta 2022

Perunaiset kana-hedelmäkupit

 Suunnittelin keväällä Leivotaan-lehden artikkeliin nämä maukkaat perunaiset kana-hedelmäkupit kevään ja kesän juhlakautta silmällä pitäen. Pikkusuolaiset on aina takuuvarma hitti juhlissa ja lisäksi nämä on helppoja valmistaa. Voit valmistaa kuoret jo edellispäivänä valmiiksi ja lisäksi tehdä täytteen maustumaan jääkaappiin, jossa sen maku syventyy.  Täytettyinä nämä säilyivät rapeina noin vuorokauden, mutta pidempi säilytys pehmittää kuoria. Niinpä, jos mahdollista, täyttö kannattaa jättää tarjoilupäivälle. 



PERUNAISET KANA-HEDELMÄKUPIT
24 kpl

POHJA

5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunamuusijauhetta
1,25 tl ruokasoodaa
0,75 tl sokeria
0.75 tl suolaa
1 tl sitruunapippuria
3/4 dl rypsiöljyä
200 g kermaviiliä
1/2 - 1 rkl maitoa

TÄYTE

200 g maustamatonta tuorejuustoa
150 kypsennettyä, maustettua kanaa 
100 g omenaa
100 g tummia viinirypäleitä
100 g tuorekurkkua
100 g kermaista juustoa (esim. Luostari)
3-4 rkl persiljaa
2 rkl hasselpähkinärouhetta
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
(valkosipulijauhetta)
vajaa 1 tl omenaviinietikkaa
loraus sitruunamehua

Valmistus: 

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää öljy ja kermaviili ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Älä vaivaa taikinaa turhaan. Lisää tarvittaessa tilkka maitoa, jotta saat taikinasta yhtenäisen. 

Kaulitse taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi. Ota siitä esimerkiksi sopivan kokoisella juomalasilla ympyröitä ja nosta ympyrät voidellun ja jauhotetun muffinipellin koloihin. Paistaa 200 asteessa uunin keskitasolla noin 8-10 minuuttia. Jäähdytä. 

Valmista täyte. Mausta ja kypsennä kana (tai käytä valmiiksi maustettua kanaa) ja anna jäähtyä. Pilko kana pieneksi rouheeksi. Kuori ja kuutioi omena, pese viinirypäleet ja kuutioi ne pieniksi. Kuutioi myös tuorekurkku, purista siitä kevyesti liika vesi pois. Kuutioi juusto ja hienonna persilja. Yhdistä aineet kulhossa notkistetun tuorejuuston kanssa ja mausta hasselpähkinärouheella, suolalla, mustapippurilla, (valkosipulijauheella) sekä omenaviinietikalla ja sitruunamehulla. Jaa täyte jäähtyneisiin kuppeihin ja ja koristele esimerkiksi persiljalla. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Jouluiset pípari-kinuskimacaronit

  Ystäväni pyysi minua opettamaan macaron-leivosten tekoa hänelle ja täytteitä miettiessämme kysyi lempitäytettäni. En osannut sitä silloin ...