Syksyyn kuuluu ehdottomasti omena-kaurapaistos vaniljajäätelön kera! Tällä kertaa paistos muokkaantui kauden mehevimmän kakun muotoon. Paahdetut kaurahiutaleet antavat oman ihanan vivahteen kakkuun.
OMENA-KAURAKAKKU
Pohja
2,5 dl sokeria (puolet tummaa, esim. intiaani- tai fariinisokeria)
2,25 dl rypsiöljyä
1/2 keskikokoinen kypsä banaani
1 dl ranskankermaa
3,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl inkivääriä
0,5 tl suolaa
0,5 tl kardemummaa
0,25 tl vanilja-aromia (tai vaniljasokeria)
200 g omenaraastetta (n. 2 ½ omenaa)
Omenakompotti
2½ omenaa
1 rkl voita
1 rkl fariinisokeria
Kuorrute
2 dl vispikermaa
100 g vaniljarahkaa
70 g ranskankermaa
1 tl vaniljasokeria
½ dl sokeria
1 rkl vaniljakreemijauhetta
Lisäksi
n. 1 dl kaurahiutaleita
Paahda 2 dl kaurahiutaleita kuivalla pannulla keskilämmöllä, kunnes hiutaleet ovat kullanruskeita. Varo polttamasta!
Sekoita sokeri, öljy, muussattu banaani, ranskankerma ja vanilja-aromi keskenään. Yhdistä jauhot, 1 dl paahdettuja kaurahiutaleita, sooda, leivinjauhe, suola, inkivääri ja kardemumma, lisää taikinaan. Kuori ja raasta omenat (n. 2½ omenaa), purista ylimääräinen neste pois ja lisää raaste taikinaan (puristetun raasteen paino 200 g). Sekoita nopeasti tasaiseksi. Voitele ja jauhota 22 cm vuoka, kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa n. 35-40 minuuttia.
Kuori ja kuutioi omenakompotin omenat. Lisää ne pannulle voin ja fariinisokerin kanssa, hauduta hiljalleen n. 10 minuuttia, kunnes omenat ovat vähän pehmenneet.
Valmista kuorrute vatkaamalla kerma, sokerit ja vaniljakreemijauhe vaahdoksi. Lisää rahka ja ranskankerma, sekoita.
Ripottele jäähtyneen kakun pinnalle loput kaurahiutaleet. Lisää jäähtynyt omenakompotti ja lusikoi päälle kuorrutevaahto.
Hyvää vaikka heti, vielä parempaa seuraavana päivänä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos viestistäsi!